Kartondysten

Kartondysten 2023/2024

Kom med og vær med i dysten for mere genanvendelse af mad- og drikkekartoner!

Kartondysten består af tre forskellige dyster.

De seneste år har over 320.000 elever deltaget i skolekonkurrencen i Sverige og Finland og bidraget til at øge genanvendelsen, så 50% af alle mad- og drikkekartoner i Sverige og Finland i dag indsamles til genanvendelse. Vi skal endnu videre! Derfor introducerede vi konkurrencen i Danmark sidste år, så vi sammen med de andre lande indsamler endnu flere kartoner til genanvendelse.

  • Kartondysten er en konkurrence, som består af tre ”dyster”.
  • Tilmeldingen og konkurrencen starter i maj 2023 og slutter den 17. marts 2024.
  • I bestemmer selv om I vil arbejde med Kartondysten i en kortere eller længere periode.
  • Opgaverne i dysterne er lette at tilpasse til jeres elever og til deres forudsætninger.
  • Alle klasser, som gennemfører de tre dyster, er med i lodtrækningen om fine priser fra Tetra Pak og deres kunder! 

For at sætte konkurrencen og genanvendelsen af mad- og drikkekartoner ind i en sammenhæng er der lavet et varieret udvalg af undervisningsmateriale, som du kan lade dig inspirere af. Du bestemmer selv om du vil lave nogle af dysterne uden om konkurrencen.

Held og lykke og velkommen til Kartondysten 2023/2024!

Kartongmatchen 6 Kids

Information

  1. Det første du skal gøre, er at tilmelde din klasse her.

  2. Aktiver din konto ved at klikke på det link, du får i bekræftelsesmailen. Du kan nu logge ind på Mine sider. Får du ikke nogen bekræftelsesmail? Check din spammail!

  3. Efter tilmeldingen får du et følgebrev på mail på den mailadresse, du har angivet i tilmeldingen.

For at sætte konkurrencen i en pædagogisk sammenhæng får du hjælp af et inspirationsmateriale med faktatekster, fortællinger, PowerPoint præsentationer, øvelser og film om genanvendelse. Du finder det hele under materialearkiv og film.

Introducer gerne Kartondysten for eleverne med denne Power Point præsentation.

I kan opfordre andre klasser på skolen til at gøre det samme, hvilket giver jer mulighed for samarbejde, inspiration og udfordringer! 

Konkurrenceelementerne er inddelt i tre forskellige dyster, som kan laves i den rækkefølge, som passer bedst for jeres klasse. For at være med i lodtrækningen om priser den 17. marts 2024 skal de tre forskellige dyster være gennemført og registreret på Mine sider.

Kartondysten består af tre forskellige dyster, dyst 1, 2 og 3. I bestemmer selv, hvornår I vil lave dysterne og i hvilken rækkefølge. Dysterne kan laves i hele konkurrenceperioden.

De tre dyster er:

Dyst 1: Sorter og genanvend

Dyst 2: Genanvendelseskampagnen

Dyst 3: Fortæl det til 100

Når I er færdige med en dyst, logger du ind på Mine sider og fremlægger den. I takt med at I færdiggør dyster bliver det vist som et resumé på deltagerlisten.

Konkurrencen slutter den 17. marts 2024. For at være med i lodtrækningen om priser den 17. marts 2024 skal tre forskellige dyster være registreret på Mine sider.

Vinder af børnehaveklasse til 3. klasse får 6.500 DKK til en grønnere skole. Vinder af 4. til 6. klasse får 6.500 DKK til en oplevelse. Alle vindere modtager en mulepose til hver elev. Vinderne af Kartondysten 2023/2024 findes ved en lodtrækning.

Alle deltagere som rapporter de tre dyster, får et fint diplom, som sendes på mail efter konkurrencens afslutning.

Kartondystens venner

Kontakt os

Når du har sendt dit spørgsmål, får du svar i løbet af et par arbejdsdage.