Om Kartondysten

Kartondysten 2024/2025

Kom og vær med i dysten for større genanvendelse af mad- og drikkekartoner!

Kartondysten er en konkurrence samtidig med at I lærer mere om genanvendelse og miljø

De seneste år har over 330.000 elever deltaget i skolekonkurrencen i Sverige og Finland og bidraget til at øge genanvendelsen af mad- og drikkekartoner i Sverige og Finland. Vi skal endnu videre! Derfor introducerede vi konkurrencen i Danmark sidste år, så vi sammen med de andre lande indsamler endnu flere kartoner til genanvendelse.

 • Tilmelding er åben, konkurrencen starter i august og løber frem til 11. maj 2025.
 • I bestemmer selv om I vil arbejde med Kartondysten i en kortere eller længere periode.
 • Kartondysten består af 5 forskellige udfordringer. I kan vælge en af udfordringerne eller alle fem.
 • Udfordringerne er nemme at tilpasse i forhold til jeres børns og elevers forudsætninger.
 • Hvis I uploader jeres bidrag i udfordringen ”Genanvendelseskampagnen” senest den 11. maj, kan I vinde en mockp med jeres panel trykt på.
 • Hver udfordring giver jer et lod, når vi trækker vinderen, når konkurrencen er slut. Jo flere udfordringer I har taget, jo større er jeres chance for a vinde.
 • Vi trækker en vinder i kategorien førskolebørn, en vinder i kategorien 1. -3. klasse og en vinder i kategorien 4.-6. klasse.

Inden I går i gang med den første udfordring, laver I en introduktion for at øge forståelsen for hvorfor vi bl.a. skal genanvende, hvordan foregår genanvendelse af mad- og drikkekartoner, hvorfor kartoner findes i forskellige størrelser og former, hvad menes der med fornybart materiale … Der findes et fremstillet materiale med faktafolder, eventyr, PowerPoint præsentationer, øvelser og film, som I kan benytte jer af inden I begynder at arbejde med udfordringerne.

Kartongmatchen 6 Kids

Information

 1. Det første du skal gøre, er at tilmelde din gruppe/klasse her.

 2. Aktiver din konto ved at klikke på det link, du får i bekræftelsesmailen. Du kan nu logge ind på Mine sider. Får du ikke nogen bekræftelsesmail? Check din spammail!

 3. Efter tilmeldingen får du et følgebrev på mail på den mailadresse, du har angivet i tilmeldingen.

For at sætte konkurrencen ind i en pædagogisk sammenhæng får I hjælp af et introduktions- og inspirationsmateriale med faktatekster, fortællinger, PowerPoint præsentationer, øvelser og film om genanvendelse. Du finder det hele under materialearkiv og film.

I kan opfordre andre afdelinger for førskolebørn og klasser på skolen til at gøre det samme, hvilket giver jer mulighed for samarbejde, inspiration og udfordringer! 

Kartondysten består af fem udfordringer, kaldet dyster. I bestemmer selv, hvor mange af dysterne I laver og i hvilken rækkefølge. Dysterne kan gennemføres i hele konkurrenceperioden, 12. august 2024 – 11. maj 2025. I har chancen for at vinde en bonuspræmie i dysten “Genanvendelseskampagnen”.

De fem dyster er: 

 • Kartonrekorden 

 • Genanvendelseskampagnen
 • Vores Kartonslogan
 • Kartonkreativ
 • Fortæl det til 100

I vælger hvilken dyst I vil starte med. Når den er færdig, lægger I den op på Mine sider og beskriver den. For hver dyst I lægger op vises det på oversigtsiden på deltagersiden.

Konkurrencen slutter den 11. maj 2025. 

En vuggestue/børnehave vinder 7.000 DKK til en grønnere vuggestue/børnehave. Vinder af børnehaveklasse til 3. klasse får 7.000 DKK til en grønnere skole. Vinder af 4. til 6. klasse får 7.000 DKK til en klasse oplevelse.

Vinderne findes ved lodtrækning. En fremlagt udfordring = et lod i trækningen. Jo flere dyster I klarer, des større er Jeres  chance, når vi trækker vinderne!

Kartondysten kontakter årets vindere direkte.

Når konkurrencen er slut, kan I downloade jeres diplom her.

Kontakt os

Når du har sendt dit spørgsmål, får du svar i løbet af et par arbejdsdage.